College Tour Junior

De heer Johan Aalberts, wethouder van de Gemeente Middelburg, was op dinsdag 13 maart de allereerste gast van College Tour Junior. Elif, Noah, Roos, Mirte, Jayden en Luca, de leden van de Kinderraad van De Lonneboot, interviewden de wethouder samen met de kinderen van groep 5 t/m 8. De Gemeenteraadsverkiezingen van 21 maart waren de aanleiding om de wijkwethouder uit te nodigen. Er ontstond een mooi gesprek over zijn werk als wethouder (Hoe ziet een werkdag van u eruit?), over de verkiezingen (Waarom wilt u weer voor 4 jaar gekozen worden?) en zijn persoonlijk leven (Wat wilde u vroeger worden toen u nog een kind was?). Aan het eind kregen de kinderen, net als bij College Tour, een advies mee: Ga als je 18 bent zeker stemmen. Dat is belangrijk voor de democratie: je stem laten horen en meedoen!

De foto’s staan in het fotoalbum.