De Lonneboot in een proefschrift

Docent levensbeschouwing Erik Renkema van Hogeschool Windesheim promoveert op woensdag 12 december aan de Protestantse Theologisch Universiteit  van de Vrije Universiteit in Amsterdam. In zijn onderzoek naar samenwerkingsscholen voor basisonderwijs in Nederland verkende hij de levensbeschouwelijke waarden die door de scholen worden geformuleerd. Het onderzoek brengt in kaart hoe de gemeenschappelijke waarden tot uitdrukking worden gebracht, met speciale aandacht voor vieringen. De Lonneboot is één van de scholen waar het onderzoek plaatsvond. Voorafgaand aan de promotie vindt een symposium plaats onder de titel: ‘Kernfusie – een symposium over de identiteit van een samenwerkingsschool en de kansen voor het levensbeschouwelijk onderwijs.’ Eén van de vier workshops is Kernwaarden en de praktijk van levensbeschouwelijk onderwijs op een samenwerkingsschool’, door: Gert Dorleijn (directeur De Lonneboot te Nieuw- en Sint Joosland) en Tamara de Haan (directeur De Aquarel te Sebaldeburen)