Gastles GEO week

Op woensdag 5 juni heeft groep 7/ 8 deelgenomen aan een gastles in het kader van de Geo-week. Twee gastdocenten startten de ochtend in de klas met een presentatie over de bodem in Zeeland. Vervolgens kregen de kinderen een 3D- bril op en zagen zij een dijkdoorbraak simulatie. Stel de dijk bij Ritthem breekt door…. Dan kunnen de mensen uit de Mortiere beter snel een droog plekje opzoeken! Het eind van de ochtend stond in het teken van het veldwerk. Langs de akker aan de Quarleshavenstraat werd het water gemeten, is daar zoet genoeg voor de boeren om het te gebruiken. Tot slot gingen de kinderen in tweetallen aan de slag met een grondboor. Deze ging helemaal tot het handvat de grond in. Wat er uit de boor kwam moest achterelkaar worden gelegd. Je zag duidelijk kleurverschil en verschillende grondsoorten. Er zijn vast wat kinderen met spierpijn… Het was een leerzame en leuke ochtend!